Hoe kan ik mijn woning beter beveiligen?

De beveiliging van uw woning is in belangrijke mate afhankelijk van de kwaliteit van de ramen en deuren. Het aanbevolen hang- en sluitwerk is alleen maar effectief als het is aangebracht in of op ramen of deuren die in goede staat zijn. Ook is het belangrijk dat het hang- en sluitwerk compleet met alle onderdelen en juiste bevestigingsmiddelen wordt geïnstalleerd. Een nieuw slot is alleen maar optimaal inbraakwerend als slot, indien ook de sluitkom, het beslag en de cilinder aan de gestelde eisen voldoen.

Controle hang- en sluitwerk
Als u niet zeker bent of het hang- en sluitwerk van uw woning voldoet aan de gestelde eisen, kunnen wij ervoor zorgen dat een beveiligingsspecialist dit voor u controleert. Voldoet het hang- en sluitwerk aan de normen, dan kunt u vaak een korting op de premie van uw inboedelverzekering krijgen

Tips & trucs tegen inbraak

  1. Sluit altijd deuren en ramen af, ook als u even niet thuis bent.
  2. Vergeet niet om ook de garage, het tuinhuisje en de poort te beveiligen.
  3. Bewaar tijdens uw vakantie spullen van waarde in een kluis.
  4. Maak het een inbreker niet gemakkelijk. Haal ladders en gereedschap weg en leg sleutels niet op plaatsen die voor de hand liggen.
  5. Een dief komt na de eerste inbraak vaak terug. Wees hier alert voor.
  6. Vervang na een verhuizing voor alle zekerheid alle buitendeurcilinders. U weet dan precies wie in het bezit is van een sleutel van uw woning.

Één sleutel voor uw woning
Gebruiksgemak is ook van belang; daarom kan u er voor kiezen zo veel mogelijk cilinders met dezelfde sleutel te bedienen.